zapatillaroja.es
"Siempre es más valioso tener el respeto que la admiración ( Jean Jacques Rousseau )"


...Volver
La Nit de l’Olla desborda la imaginació i la creativitat a Benilloba a través de l’humor i la crítica social i política

Stop deshaucios al Valle de los Caídos, els màsters de Casado i Cifuentes, el balconing a Magaluf, el VAR amb Putin i Kolinda al Mundial o les multes d’aparcament a Benilloba han sigut alguns del temes que han protagonitzat la tradicional desfilada humorística organitzada per les filaes benilloberes

La tradicional desfilada humorística de la Nit de l’Olla ha marcat l’inici de les festes de Benilloba amb una nit en què la imaginació i la creativitat han sigut les grans protagonistes a través de l’humor i la crítica social i política. Els festers de les tres fiales de Benilloba, els Cristians de la Palmera, Els Moros de l’Arrabal i els Moros del Castell han fet la seua particular interpretació de l’actualitat local, nacional i internacional en una desfilada que  ha recorregut el carrer Major de la localitat seguida per centenars de persones en directe.

 

“Stop Deshaucios” ha denunciat a Benilloba el “desnonament” de Francisco Franco del Valle de los Caídos acompanyats de les clàssiques “manolas” amb les seues “mantillas i peinetas”. El mundial de futbol, amb el VAR, Putin i la presidenta croata Kolinda Grabar-Kitarovic també s’ha deixat veure pels carrers de Benilloba de la mateixa manera que Pedro Sánchez o Pablo Iglesias, rebatejats com els “Poco Pica Piedras” i acompanyats dels populars personatges de dibuixos animats. També han desfilat els protagonistes de la pel·lícula “Grease” que recordaven el 40 aniversari del llargmetratge icònic d’una època i una de les cançons de l’estiu “Cómeme el dònut”.

 

La polèmica pel “balconing” als hotels de Magaluf a Mallorca també ha sigut una de les escenes de la nit o en clau més política, la polèmica pels màsters de Casado i Cifuentes, que en aquesta ocasió atorgava la “Universitat de l’Arrabal”, que repartien al públic el “màster en disfrutar de les festes”. L’enfrontament entre els taxistes i Uber i Cabify també s’ha traslladat a Benilloba per una nit amb els protagonistes arreglant els seus problemes a colps i l’autorització per a que les dones puguen conduir a l’Aràbia Saudí ha sigut un altres del temes elegits per a retratar de manera crítica i amb humor l’actualitat internacional L’actualitat més local també s’ha deixat notar a la Nit de l’Olla on els festers han escenificat a la Guàrdia Civil multant els vehicles que tenien els “ous d’aparcar a Benilloba” o els problemes per la licitació del bar restaurant “Les Moreres” que els festers s’han pres amb humor reivindicant els “sopars al carrer” com alternativa als restaurants.

 

Pregó

 

L’entrada de bandes i el pregó de l’alcaldessa de Benilloba, Ana Delia Gisbert, van omplir la plaça de l’Església per donar la benvinguda a les festes de Moros i Cristians 2018. La primera edil va aprofitar el pregó per a reivindicar la lluita per la supervivència del pobles menuts com Benilloba i recordar fites com la recuperació de l’oficina bancària a la localitat després que el Banc de Sabadell “tancarà sense avisar i ens deixara tirats” i va agrair la confiança i compromís d’Eurocaja Rural per apostar per Benilloba.

 

Gisbert també va recordar la figura d’algunes de les persones del poble que han falat al llarg de l’any i reivindicat la música i les filaes de Benilloba com a elements cohesionadors del poble en “aquestes festes”.

 

 


...VolverL'Ajuntament de Cocentaina aposta per la recuperació dels llavadors recuperant el del Pla de la Font
Aquesta actuació de millora i preservació del patrimoni es suma a altres anteriors com la recuperació del llavador dels Algars.Cocentaina no tindrà servei de tren durant 6 setmanes per obres en les vies
L'Ajuntament no ha rebut cap avís ni comunicat oficial sobre aquestes actuacions i sobre l'aturada del serveiAviso legal