zapatillaroja.es
"Siempre es más valioso tener el respeto que la admiración ( Jean Jacques Rousseau )"


...Volver
La comunitat educativa del CEIP Sant Joan Bosco de Cocentaina engega un innovador projecte educatiu

Per a dur a terme la remodelació s'han creat diverses comissions, formades per famílies, mestres i alumnes, cadascuna encarregada d'una part de l'actuació.

A l'espera de la tan anhelada i reivindicada unificació del CEIP Sant Joan Bosco i, davant les ultimes notícies que posposen de nou les obres per a edificar el nou centre, la comunitat educativa ha decidit emprendre L’Espai que Educa, un projecte d'innovació pedagògica per a construir un nou model d'escola, partint de la remodelació d'alguns dels espais en tots dos edificis i amb l'objectiu de fer de l'escola un espai harmònic i saludable, on es puga dur a terme una educació integral i el creixement personal dels xiquets i xiquetes.

 

Tal com explica la directora del col·legi, Rosana Soler, “el projecte naix d'una inquietud de la comunitat educativa per a transformar l'escola en un lloc que afavorisca la convivència d'una forma més harmònica, amb la introducció d'espais verds, àrees per a relaxar-se, comunicar-se… i que, en definitiva, s'adapte al canvi del model educatiu que s'està promovent des de diferents agents socials”.

 

Per a dur a terme la remodelació s'han creat diverses comissions, formades per famílies, mestres i alumnes, cadascuna encarregada d'una part de l'actuació. Aquestes comissions han sigut: la Comissió Tècnica, des d'on s'ha orientat de la normativa i seguretat que havia de complir-se en l'adequació dels espais; la Comissió d'Entrada, que ha treballat perquè l'accés principal en tots dos centres siga atractiu, motivador i divertit; Comissió de Jardineria que ha introduït zones verdes en uns espais on predominava fins ara el formigó. Una part fonamental de l'educació es planteja a través del contacte amb la naturalesa des d'on observar, experimentar i realitzar nombroses activitats per a aprendre a valorar i respectar l'entorn.

 

També han treballat, amb molta creativitat, en els patis a través de la Comissió de Rocòdrom i Fusta. Amb el rocòdrom es vol treballar la psicomotricitat i amb la fusta, preparada especialment per a exteriors, tamborets de diferents formes, tauletes, tipis indis… En el Bosco 2 s'ha creat una zona expositiva aprofitant les parets de l'escala que connecta la plata baixa amb el primer pis. A més, enel buit d’un dels passadissos s'ha dissenyat un Espai per a la Calma, on practicar la lectura, la relaxació i la comunicació assertiva entre els companys i companyes.

 

La comunitat educativa s'ha donat cita aquest passat diumenge, 6 de maig, en tots dos edificis per a escometre totes les actuacions previstes. Pares, mares, mestres, xiquets i xiquetes, fins i tot antics alumnes, han treballat braç a braç, amb molta il·lusió per a construir l'escola que entre tots han dissenyat. El resultat, un canvi molt positiu, ho han pogut gaudir els 357 alumnes i els 30 professionals que formen l'equip educatiu a la seua arribada aquest matí.

 

La iniciativa s'ha pogut executar amb els fons rebuts d'una ajuda de Conselleria d'Educació per a la Innovació Educativa que ha concedit 2.400 euros dels 13.500€ sol·licitats. En aquest sentit, cal destacar la col·laboració desinteressada de nombroses empreses, entitats i professionals de la zona que han cedit tot tipus de materials com a pintura, palès i troncs de fusta, tela, fotografies, bastidors i material de bricolatge, entre uns altres.

 

El col·legi Sant Joan Bosco porta 29 anys esperant la seua unificació. El centre està situat en dos edificis, en dues parts diferents del municipi, separats per 800metres i travessats per la N-340. Aquesta situació obliga a duplicar serveis, despeses econòmiques, els professors especialistes (anglès, música, informàtica, educació física) han de traslladar-se d'un centre a un altre diverses vegades al dia i els mateix amb els alumnes quan han de realitzar algunes activitats específiques.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


...VolverL'Ajuntament de Cocentaina aposta per la recuperació dels llavadors recuperant el del Pla de la Font
Aquesta actuació de millora i preservació del patrimoni es suma a altres anteriors com la recuperació del llavador dels Algars.Cocentaina no tindrà servei de tren durant 6 setmanes per obres en les vies
L'Ajuntament no ha rebut cap avís ni comunicat oficial sobre aquestes actuacions i sobre l'aturada del serveiAviso legal