zapatillaroja.es
"Siempre es más valioso tener el respeto que la admiración ( Jean Jacques Rousseau )"


...Volver
L’Ajuntament de Cocentaina incideix en la lluita contra la violència de gènere entre joves de 12 a 18 anys

Entre els punts on s'ha incidit especialment és en les obligacions que tenen els menors i que vénen recollides en la normativa del menor.

L'Ajuntament de Cocentaina, dins del Pla d'Igualtat i a través del Grup Minerva d'atenció a víctimes de violència de gènere i domèstica –coordinat per la Policia Local-, ha estat impartint xarrades en dos centres educatius del municipi durant els mesos de gener, febrer i març. Aquestes xarrades s'han centrat en la prevenció de la violència de gènere i abasten als alumnes des de primer d'ESO fins a segon de batxiller.

 

Aquest és el segon any que s'està portant avant aquest projecte educatiu i que ha arribat a un total de 470 alumnes d'edats compreses entre 12 a 18 anys.

 

La finalitat d'aquesta activitat és donar informació als menors que cursen els estudis en Educació Secundària i Batxillerat sobre els recursos policials i assistencials; com prevenir i detectar si s'està sent víctima; contribuir a formar a alumnes que coneguen els drets i llibertats i valors com la dignitat i la igualtat entre home i dones, amb l'objectiu que es desenvolupen conductes pro-actives en el rebuig, detecció i denúncia de comportaments, així com el coneixement de les institucions als quals poden dirigir-se en el cas que tinguen problemes.

 

Entre els punts on s'ha incidit especialment és en les obligacions que tenen els menors i que vénen recollides en la normativa del menor. L'ús de les tecnologies de la informació i de la comunicació, els riscos que comporten com el sexting o el grooming i el control que pot arribar a produir-se en les relacions de parella a través dels dispositius mòbils.

 

L’Alcaldessa i regidora d’Educació Mireia Estepa, així com el regidor de Seguretat en l'Ajuntament de Cocentaina Marcos Castelló,  han  agraït al Grup Minerva de la Policia Local del municipi per involucrar-se d'aquesta manera tan activa en la formació dels més joves en la prevenció de la violència de gènere. “Malauradament vivim envoltats de notícies i fets que ens recorden, constantment, que la violència masclista està molt present a la nostra societat. És important que els nostres joves no s'insensibilitzen enfront de aquests fets i no els normalitzen. Per això ens mostrem totalment convençuts que la tasca que està portant avant aquest Ajuntament,  així com la feina que es fa a les escoles i també a les famílies, és fonamental per tindre una societat més sana, respectuosa i que tinga cura de les dones en condicions d'igualtat”, apunten des de l’Ajuntament contestà.

 


...VolverL'Ajuntament de Cocentaina aposta per la recuperació dels llavadors recuperant el del Pla de la Font
Aquesta actuació de millora i preservació del patrimoni es suma a altres anteriors com la recuperació del llavador dels Algars.Cocentaina no tindrà servei de tren durant 6 setmanes per obres en les vies
L'Ajuntament no ha rebut cap avís ni comunicat oficial sobre aquestes actuacions i sobre l'aturada del serveiAviso legal