zapatillaroja.es
"Siempre es más valioso tener el respeto que la admiración ( Jean Jacques Rousseau )"


...Volver
L’Ajuntament de Cocentaina incideix en la lluita contra la violència de gènere entre joves de 12 a 18 anys

Entre els punts on s'ha incidit especialment és en les obligacions que tenen els menors i que vénen recollides en la normativa del menor.

L'Ajuntament de Cocentaina, dins del Pla d'Igualtat i a través del Grup Minerva d'atenció a víctimes de violència de gènere i domèstica –coordinat per la Policia Local-, ha estat impartint xarrades en dos centres educatius del municipi durant els mesos de gener, febrer i març. Aquestes xarrades s'han centrat en la prevenció de la violència de gènere i abasten als alumnes des de primer d'ESO fins a segon de batxiller.

 

Aquest és el segon any que s'està portant avant aquest projecte educatiu i que ha arribat a un total de 470 alumnes d'edats compreses entre 12 a 18 anys.

 

La finalitat d'aquesta activitat és donar informació als menors que cursen els estudis en Educació Secundària i Batxillerat sobre els recursos policials i assistencials; com prevenir i detectar si s'està sent víctima; contribuir a formar a alumnes que coneguen els drets i llibertats i valors com la dignitat i la igualtat entre home i dones, amb l'objectiu que es desenvolupen conductes pro-actives en el rebuig, detecció i denúncia de comportaments, així com el coneixement de les institucions als quals poden dirigir-se en el cas que tinguen problemes.

 

Entre els punts on s'ha incidit especialment és en les obligacions que tenen els menors i que vénen recollides en la normativa del menor. L'ús de les tecnologies de la informació i de la comunicació, els riscos que comporten com el sexting o el grooming i el control que pot arribar a produir-se en les relacions de parella a través dels dispositius mòbils.

 

L’Alcaldessa i regidora d’Educació Mireia Estepa, així com el regidor de Seguretat en l'Ajuntament de Cocentaina Marcos Castelló,  han  agraït al Grup Minerva de la Policia Local del municipi per involucrar-se d'aquesta manera tan activa en la formació dels més joves en la prevenció de la violència de gènere. “Malauradament vivim envoltats de notícies i fets que ens recorden, constantment, que la violència masclista està molt present a la nostra societat. És important que els nostres joves no s'insensibilitzen enfront de aquests fets i no els normalitzen. Per això ens mostrem totalment convençuts que la tasca que està portant avant aquest Ajuntament,  així com la feina que es fa a les escoles i també a les famílies, és fonamental per tindre una societat més sana, respectuosa i que tinga cura de les dones en condicions d'igualtat”, apunten des de l’Ajuntament contestà.

 


...VolverCocentaina no tindrà servei de tren durant 6 setmanes per obres en les vies
L'Ajuntament no ha rebut cap avís ni comunicat oficial sobre aquestes actuacions i sobre l'aturada del serveiAgres modifica su calendario de fiestas para este año
Aviso legal