zapatillaroja.es
"Siempre es más valioso tener el respeto que la admiración ( Jean Jacques Rousseau )"


...Volver
El centre històric de Cocentaina acumula més de 2,5 milions d'euros en inversió en els últims 8 anys

Aquesta línia de treball seguirà sent una constant en la nostra acció de Govern, així és que any rere any seguirem veient els bons resultats i tots a una anirem incidint en aquelles zones amb més necessitats”.

L'Ajuntament de Cocentaina, mitjançant la Regidoria d'Obres i Serveis, té previst llançar en breu una nova convocatòria d'ajudes per a la millora i reforma de les façanes i cobertes del centre històric i dels barris de conservació. Aquestes subvencions tindran un valor aproximat d'inversió d'uns 70.000 euros.

 

A falta que es publiquen les bases al Butlletí Oficial de la Província, des del consistori contestà avancen importants canvis en la convocatòria. Com ara la possibilitat d'acollir-se a aquestes ajudes que tindran tots els edificis amb més de 40 anys d'antiguitat. A més, a banda de la façana i la coberta, també seran objecte de les obres de millora altres elements arquitectònics com ara les tàpies dels edificis, patis... tots aquells elements estructurals d'interés que seran avaluats degudament pels tècnics.

 

Aquesta línia d'ajudes en la rehabilitació i millora en les façanes i cobertes es suma a altres actuacions que s'han portat avant en els últims anys i que han incidit en la millora de l'estat de conservació del centre històric, com ara els canvis en la il·luminació pública (200.000 euros), el canvi de paviment, xarxa d'aigua i clavegueram (més d'1 milió d'euros) i altres conceptes fins a sumar més de 130 actuacions que han generat més d'1.250.000 euros en volum econòmic. En total, des del Govern contestà s'ha calculat que s'han invertit més de 2,5 milions d'euros en el nucli antic en els últims 8 anys, entre inversió pública (75%) i privada (25%).

 

Recordem que, com en el cas de les rehabilitacions de façanes i cobertes, els propietaris reben una ajuda municipal per fer front als treballs però també fan la seua pròpia aportació per a completar els treballs. És per això que, com destaca el regidor d'Obres i Serveis Marcos Castelló, es pot considerar que “entre Ajuntament i els mateixos veïns i veïnes de Cocentaina estem treballant tots a una per a mantenir el nostre centre històric, així com els barris de conservació, en les millors condicions possibles. Amb els canvis en la il·luminació, en el paviment i la millora de les façanes ja s'ha vist tota aquesta feina en els últims anys.

 

Aquesta línia de treball seguirà sent una constant en la nostra acció de Govern, així és que any rere any seguirem veient els bons resultats i tots a una anirem incidint en aquelles zones amb més necessitats”.

 


...VolverL'Ajuntament de Cocentaina aposta per la recuperació dels llavadors recuperant el del Pla de la Font
Aquesta actuació de millora i preservació del patrimoni es suma a altres anteriors com la recuperació del llavador dels Algars.Cocentaina no tindrà servei de tren durant 6 setmanes per obres en les vies
L'Ajuntament no ha rebut cap avís ni comunicat oficial sobre aquestes actuacions i sobre l'aturada del serveiAviso legal