zapatillaroja.es
"Siempre es más valioso tener el respeto que la admiración ( Jean Jacques Rousseau )"


...Volver
Benilloba viu la festivitat de Sant Vicent amb la tradició de l’Aurora

El municipi del Comtat, fidel a les seues arrels, amaneix amb els càntics als sants que decoren els diferents carrers del poble des de les 6 del matí i manté viva la tradició de l’Aurora

Benilloba no ha faltat amb la seua tradicional cita amb l’Aurora el dia de Sant Vicent que s’ha sentit en el recorregut dels carrers de Benilloba des de les sis del matí per a cantar als sants que decoren el municipi en forma de taulellets.

 

La comitiva ha encetat els recorregut de l’Aurora a la Casa Abadia, on els membres de la Coral Parroquial i veïns han arreplegat el retor, qui els ha rebut amb beguda i pastes per agafar forces, després de la primera estrofa.

 

La comitiva s’ha desplaçat a casa del primer tinent d’alcalde, Germán González, a qui han dedicat la segona estrofa de tota l’Aurora i, com no, han agafat més forces encara amb el menjar i begudes típiques que els esperaven. Costum que és d’agrair, ja que l’Aurora de Benilloba compta amb 23 estrofes més, totes elles amb la mateixa tonada i diferents lletres.

 

A partir d’eixe moment, i fins passades les vuit del matí, el grup ha recorregut el carrers buscant els taulellets amb els sants que han rebut el respecte del poble de Benilloba en forma de música i cançons personalitzades per a cadascú d’ells.

 

L’Aurora, com és costum, ha finalitzat cantant “Las mañanitas” davant de l’església i després, no podia faltar l’esmorzar de germanor amb bunyols i xocolata calenta.

 

Poc abans de les deu del matí, la processó dels “combregats” ha encetat el seu recorregut per dur la comunió a casa d'aquells que no poden assistir a l'església i al migdia, les instal·lacions de les antigues escoles, han acollit la tradicional “torrà”, en la qual bona part del poble es dona cita per a dinar a l’aire lliure carn a la brasa.

 

 


...VolverL'Ajuntament de Cocentaina aposta per la recuperació dels llavadors recuperant el del Pla de la Font
Aquesta actuació de millora i preservació del patrimoni es suma a altres anteriors com la recuperació del llavador dels Algars.Cocentaina no tindrà servei de tren durant 6 setmanes per obres en les vies
L'Ajuntament no ha rebut cap avís ni comunicat oficial sobre aquestes actuacions i sobre l'aturada del serveiAviso legal