zapatillaroja.es
"Siempre es más valioso tener el respeto que la admiración ( Jean Jacques Rousseau )"


...Volver
Cocentaina inaugura una Fira de cinc dies amb àmplia presència institucional i els carrers plens de visitants

El Palau Comtal ha estat l'indret destacat en aquest acte de la inauguració, amb Juan José Tortajada, contestà, president de l'Advocacia Valenciana i lector del 'Privilegi', com a principal protagonista

Cocentaina ha inaugurat aquest dimecres 1 de novembre la 671a edició de la seua Fira de Tots Sants, i ho ha fet amb una gran presència d'autoritats polítiques i amb els carrers del municipi de gom a gom des de primera hora del matí.

 

El President de la Generalitat Valenciana Ximo Puig no ha volgut perdre l'oportunitat d'estar present en la inauguració d'aquesta Fira, com ja va fer l'any 2015. Puig ha estat acompanyat en tot moment per l'alcaldessa del municipi Mireia Estepa i per la regidora de Fira Mariona Carbonell, les qui no han deixat d'agrair-li la seua presència, així com de la resta de membres del seu Govern, i el seu suport personal i el de la Generalitat que presideix. Puig, per la seua banda, no ha dubtat en assenyalar que durant aquests dies Cocentaina es converteix en la “capital de la Comunitat Valenciana”. I ha augurat que la Fira de Tots Sants de 2018 comptarà amb la tan merescuda distinció de Bé d'Interés Cultural Immaterial (BIC). Per la seua banda, l'alcaldessa Mireia Estepa ha manifestat que amb la presència del President Ximo Puig es demostra com la Fira de Cocentaina “té tot el suport institucional” necessari per a seguir creixent i millorant.

 

A banda de Ximo Puig, fins a Cocentaina han arribat altres personalitats destacades com els consellers Vicent Soler (Hisenda) i Rafa Climent (Economia Sostenible), Raquel Huete (Directora General de Turisme), Patrícia Blanquer (diputada en el Congrés), Rafa Briet (diputat en Les Corts), la Presidenta de la Fundació Sambori, Laura Font, el Gerent del MARQ Josep Albert Cortés... entre molts altres diputats, alcaldes, alcaldesses i regidores de les nostres comarques.

 

El Palau Comtal ha estat l'indret destacat en aquest acte de la inauguració, amb Juan José Tortajada, contestà, president de l'Advocacia Valenciana i lector del 'Privilegi', com a principal protagonista. Després de la lectura d'aquest text reial s'ha cantat el que és, des d'aquest any, l'himne oficial de la Fira: Dolça Fira, composta per Francisco Valor.

 

A eixa mateixa hora i al Pla de la Font es succeïa el tradicional esmorzar de Fira. Una cita amb la tradició i en la qual les Mestresses de Casa del poble s'encarreguen de proveir a veïns i visitants d'un bon esmorzar per agafar forces i recórrer els més de 130.000 metres quadrats d'aquesta Fira de Tots Sants. I és que des de primera hora del matí els carrers del poble ja estaven plens de gent arribada des de tots els indrets de la nostra geografia valenciana i des de les províncies confrontants. Amb tot, any rere any s'observa que, tot i el volum de visitants, s'aconsegueixen evitar al màxim les aglomeracions. Açò és degut, en part, als canvis en la distribució del certamen que aquest any té més metres quadrats que mai, ocupant també l'avinguda País Valencià (una de les grans novetats d'aquesta edició). De fet, el President de la Generalitat Valenciana Ximo Puig ha destacat com la Fira de Tots Sants aconsegueix cada any aplicar novetats, millores i innovació però tot sense perdre el seu vessant més tradicional. 

 


...VolverL'Ajuntament de Cocentaina aposta per la recuperació dels llavadors recuperant el del Pla de la Font
Aquesta actuació de millora i preservació del patrimoni es suma a altres anteriors com la recuperació del llavador dels Algars.Cocentaina no tindrà servei de tren durant 6 setmanes per obres en les vies
L'Ajuntament no ha rebut cap avís ni comunicat oficial sobre aquestes actuacions i sobre l'aturada del serveiAviso legal