zapatillaroja.es
"Siempre es más valioso tener el respeto que la admiración ( Jean Jacques Rousseau )"


...Volver
Cocentaina aprova uns pressupostos que prioritzen el benestar de les persones i la creació d'ocupació

Creix la partida de Promoció Econòmica i es destinen 20.000 euros per al trasllat temporal del col•legi Sant Joan Bosco Entre les novetats, l'oferta de cursos de violència de gènere. A més, es duplica la dotació per a la seu de la UA • S'ha previst un programa d'ajudes econòmiques individuals per a situacions d'emergència o necessitats bàsiques dotat amb 132.000 euros

L'Ajuntament de Cocentaina aprovava aquest dijous en sessió plenària el Pressupost Municipal per a l'exercici 2017. Aquest document presentat per l'equip de Govern ha comptat amb el suport de tots els grups polítics representats al consistori (PSPV-PSOE, Col·lectiu/Compromís, Guanyar i Ciutdatans), excepte el vot en contra del Partit Popular.

 

El Pressupost Municipal ascendeix a 10.030.011,63 euros, deixant així un lleuger increment global del 0,72% respecte al 2016. Segons el regidor d'Hisenda, Marcos Castelló, aquests són uns comptes “realistes i adequats a la situació econòmica actual, prenent com a referència factors com, l'optimització dels recursos municipals, i el control de les despeses”. L'edil de l'àrea s'ha mostrat satisfet per poder seguir mantenint o ampliant diverses dotacions en matèries tan importants com els serveis socials, la promoció econòmica, la participació ciutadana i l'ajuda a la dependència.

 

Els del 2017 han estat uns Pressupostos molt negociats i participats, força consensuats amb la resta de formacions polítiques. “Fins i tot l'equip de Govern ha volgut deixar propostes pròpies fora per tal d'aconseguir un consens més ampli i donar cabuda a les propostes de l'oposició. Ha sigut un procés molt positiu i ara esperem que aquesta complicitat es mantinga. Nosaltres hem complit amb els nostres objectius i de fet considerem que els vots positius al pressupost ens refermen en aquest sentit i avalen la nostra gestió. Amb el Pressupost Municipal del 2017 aprovat, d'una forma coral, és moment de treballar tots a una per anar materialitzant els diferents projectes. Hem rebut de bon grat les propostes, ara també demanem a la resta de grups que s'impliquen en la gestió i que ens facen costat amb la seua feina. Estem segurs que açò és el que estan esperant els veïns i veïnes de Cocentaina de nosaltres”, apuntava Marcos Castelló.

 

La corporació manté una aposta ferma i decidida en dues línies especialment: la creació d'ocupació i la promoció econòmica i el benestar de les persones.

 

Pel que fa al primer dels capítols, la Promoció Econòmica i creació d'ocupació, en aquest 2017 es mantenen les ajudes per a la rehabilitació del centre històric, la qual cosa contribueix a la millora de la imatge de la Vila i també a la reactivació del sector de la construcció de Cocentaina amb la consegüent creació d'ocupació. Es dota d’una nova partida de 40.000 per a l'enllumenat en el polígon de les Jovades. S'aposta, en la línia de la lluita contra l'atur, pel programa d'emprenedorisme C’Crea (25.000 euros) i per la participació en tots els programes d'ocupació que parteixen de la Generalitat o de la Diputació (Tallers d'Ocupació, Salari Jove, EMCORP). S'impulsa amb 12.000 euros el projecte del Pla d'acció comercial que es va iniciar en 2016.

 

D'altra banda, respecte a aquells temes relacionats amb el benestar social, també hi ha importants novetats, com l'oferta de cursos de violència de gènere en les escoles. Es destinen 15.000 euros per a l'aplicació de la Llei de Dependència. I creix la partida de Subvencions Socials 'PEIS', el programa d'ajudes econòmiques individuals per a situacions d'emergència o necessitats bàsiques, augmentant fins a 132.000 euros, per tal que les famílies desfavorides per la crisi puguen mantenir el seu habitatge habitual en propietat.

 

Referent a altres actuacions com ara obres, destaquen els 30.000€ per a participar, juntament amb l'Ajuntament d'Alcoi, en la construcció d'una passarel·la per als vianants en la zona de Gormaig. Altres 20.000€ per a millorar els Refugis Antiaeris, 11.000€ per a la construcció d'una reguarda provisional per als animals abandonats, 12.000€ per a continuar eliminant barreres arquitectòniques i 65.000€ en la reparació i senyalització de camins. Altres inversions destacades són els 70.000€ per a la renovació de la xarxa d'aigua potable de Poble Nou de Sant Rafael i la reforma del SIC i el jutjat de Pau amb 35.000 euros. També hi ha fons reservats per a reparar l'antiga biblioteca del Palau i la graderia del camp de la Morera.

 

Igualment creixen les partides de Promoció Turística, Festes, Tradicions, Medi Ambient i es reforcen els fons perquè la Fira de Tots Sants puga seguir creixent, millorant i innovant.

 

Per últim, però no menys important, el regidor Marcos Castelló ha volgut destacar el manteniment de la partida de nous projectes (millores al centre històric, trinquet, rocòdrom cobert...), els quals es portaran avant quan es dispose dels diners pertinents, amb romanent, subvencions, etc.., tot “si el consens continua i seguim comptant amb el suport de la resta de forces polítiques. Esperem que així siga i que Cocentaina vaja superant les adversitats i millorant les seues infraestructures i els serveis a les persones”.

 

Cal apuntar que la situació financera de l'Ajuntament de Cocentaina, està sanejada, amb un percentatge d'endeutament del 15%, una xifra molt positiva si es té en compte que el límit d'endeutament és del 75% sense autorització del Ministeri, i del 110% amb autorització, i que fa que Cocentaina puga créixer, millorar i avançar, inclús en temps difícils.

 


...VolverL'Ajuntament de Cocentaina aposta per la recuperació dels llavadors recuperant el del Pla de la Font
Aquesta actuació de millora i preservació del patrimoni es suma a altres anteriors com la recuperació del llavador dels Algars.Cocentaina no tindrà servei de tren durant 6 setmanes per obres en les vies
L'Ajuntament no ha rebut cap avís ni comunicat oficial sobre aquestes actuacions i sobre l'aturada del serveiAviso legal