zapatillaroja.es
"Siempre es más valioso tener el respeto que la admiración ( Jean Jacques Rousseau )"


...Volver
El Col•lectiu-Compromís aprova els Pressupostos Municipals de 2017

Una de les propostes més destacables és l’adequació dels carrers de la Vila (carrer Major i adjacents) on s’ha arribat a l’acord de fer un estudi tècnic i econòmic per a després incloure aquesta inversió al romanent.

Fa unes setmanes la formació contestana ja va fer públiques 23 propostes per a incorporar als Pressupostos Municipals de 2017. Segons el seu portaveu Xavi Anduix “hem presentat diferents actuacions realitzables a càrrec dels pressupostos generals o del romanent, les quals es poden dur a terme a curt i mitjà termini”.

 

D’aquestes 23 propostes plantejades pel Col·lectiu-Compromís a l’equip de govern, 18 han estat incorporades total o parcialment. Segons Anduix “hem mantingut una actitud ferma però dialogant per tal d’incorporar les nostres propostes als pressupostos. Entenem que són partides i inversions serioses, concretes i realitzables amb voluntat de consens amb la resta de la corporació municipal”.

 

Una de les propostes més destacables és l’adequació dels carrers de la Vila (carrer Major i adjacents) on s’ha arribat a l’acord de fer un estudi tècnic i econòmic per a després incloure aquesta inversió al romanent. També el compromís de trobar una solució a la ubicació de Ràdio Cocentaina, destinar una partida per a elaborar el projecte del trinquet i recursos per tal d’eliminar barreres arquitectòniques.

 

Altres aspectes demandats pel Col·lectiu-Compromís i que s’estan portant a terme o van a incorporar-se els propers mesos són el pla Director de la Muralla i del Palau, modernització dels pol·lígons industrials, accessibilitat del jutjat de pau o valorar la compra de vehicles elèctrics per a serveis municipals. També la creació d’una partida per al 50 aniversari de l’IES Pare Arques, elaborar un Pla Integral d’adequació i millora dels passos de vianants i fer una nova web municipal i un nou portal de transparencia.

 

El portaveu de la coalició contestana destaca que “algunes de les nostres propostes de moment no han sigut acceptades per l’equip de govern, com la creació d’un parc de gossos, dotar de sanitaris públics als parcs del Paquito el Chocolatero i la zona 4:4, condicionament de la Via Verda, estudi de rebaixa de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) o destinar recursos per a projectes de cooperació internacional. Continuarem insistint per a que es porten a efecte el més aviat posible, perquè considerem que són necessàries per a Cocentaina”.

 

D’altra banda la formació contestana insisteix en incrementar la dotació pressupostària de promoció turística, d’activitats juvenils i infantils o l’aportació a les entitats que formen part del Consell de Benestar Social. Segons Anduix “aquestes propostes pretenen millorar la vida de les veïnes i veïns de Cocentaina. La majoria d’elles són demandades per la societat contestana i compartides amb la resta dels partits polítics”.

 

Per al portaveu del 03820-Compromís a l’Ajuntament “no són els nostres pressupostos ni el nostre vot afirmatiu implica un xec en blanc a l’actual equip de govern. Sabem d’anys anteriors que en moltes ocasions no s’han complit els acords adoptats. Estem parlant d’un pressupost superior als 10 milions d’euros que s’han de gestionar amb transparència, eficiència i eficàcia. La nostra feina serà vetllar per a que així siga”. 

 


...VolverL'Ajuntament de Cocentaina aposta per la recuperació dels llavadors recuperant el del Pla de la Font
Aquesta actuació de millora i preservació del patrimoni es suma a altres anteriors com la recuperació del llavador dels Algars.Cocentaina no tindrà servei de tren durant 6 setmanes per obres en les vies
L'Ajuntament no ha rebut cap avís ni comunicat oficial sobre aquestes actuacions i sobre l'aturada del serveiAviso legal