zapatillaroja.es
"Siempre es más valioso tener el respeto que la admiración ( Jean Jacques Rousseau )"


...Volver
Obama, Fidel Castro, Rita Barberà i la nova alcaldessa de Benilloba protagonitzen la desfilada humorística de la Nit de l'Olla

L'humor, la crítica política i social i una impecable presentació van entusiasmar el nombrós públic congregat als carrers de Benilloba. Ana Delia Gisbert va protagonitzar el seu primer pregó demanant participació i fent gala dels colors de la seua filà.

El secret millor guardat de Benilloba cada any es va desvetlar la nit del 14 d'agost en la tradicional desfilada humorística de la Nit de l'Olla en la qual, les tres filaes de localitat fan gala de tot el seu enginy per posar en escena una treballada crítica social i política a través de l'humor més irreverent i vistós.

La protagonista de la nit va ser la nova alcaldessa de Benilloba, Ana Delia Gisbert «Taes», que va aparèixer fins en dues ocasions al llarg del recorregut, amb la senyera i el logo de Compromís. El seu germà, José «Taes», capità de la filà Moros del Castell, va ser l'encarregat de donar vida a la imatge de l'alcaldessa en una de les crítiques, capitanejant una esquadra que va formar en trobar-se amb la primera edil, qui no va dubtar en posar amb la seua imatge.

La fi de l'embargament dels Estats Units a Cuba, una fita que es va atribuir a Benilloba, va ser una de les protagonistes de la nit, amb amb Obama i Fidel castro junts pels carrers fent gala de la seua recent amistat. També el «caloret» de la ex alcaldessa de València, Rita Barberà, va estar present en la nit humorística benillobera, on també l'Ebola, que «es cura amb cassalla», les xiulades al Rei d'Espanya o un pique entre filaes -que guanyaven els cristians-, simulant un partit de rugbi van completar el recorregut festiu de la Nit de l'Olla.

La nit va continuar amb una berbena amb orquestra a la plaça l'Omet amb centenars de persones.

Pregó

Les festes van començar abans, a les vuit de la vesprada amb el pregó que va protagonitzar la nova alcaldessa de Benilloba, Ana Delia Gisbert «Taes», que s'estrenava en aquestes funcions de pregonera de les festes.

Gisbert va demanar «participació a la gent» en la vida quotidiana del poble i va fer gala dels colors de la seua filà, els Moros del Castell, tot recordant que el seu germà, José «Taes» era, aquest any, el Capità Moro.

Diana

El dissabte, a les 7.30, la tradicional Diana recordava a tot el poble que estan en festes, amb les tres filaes – els cristians de La Palmera, els Moros del Castell i els Moros de l'Arrabal- amb els seus uniformes oficials i acompanyats de la música, formant a la plaça de l'Església i desfilant per tot el municipi abans de fer l'obligat esmorzar després d'una llarga nit festiva i abans de l'entrada que tindrà lloc aquest dissabte. 


...VolverL'Ajuntament de Cocentaina aposta per la recuperació dels llavadors recuperant el del Pla de la Font
Aquesta actuació de millora i preservació del patrimoni es suma a altres anteriors com la recuperació del llavador dels Algars.Cocentaina no tindrà servei de tren durant 6 setmanes per obres en les vies
L'Ajuntament no ha rebut cap avís ni comunicat oficial sobre aquestes actuacions i sobre l'aturada del serveiAviso legal