zapatillaroja.es
"Siempre es más valioso tener el respeto que la admiración ( Jean Jacques Rousseau )"


...Volver
“El ball del vetlatori”

El contestà Marquet (Marc Sempere), alma màter del col·lectiu Compartir Dóna Gustet, presenta l'obra transmèdia El ball del vetlatori, formada per un llargmetratge, un monòleg, unes jornades de reflexió, un espectacle de dansa contemporània i un espectacle musicoteatral que exploren l’imaginari poètic de Vicent Andrés Estellés, la tradició i la cultura popular.

La preestrena en primícia del llargmetratge rodat a les terres del Comtat i de l'Alcoià tindrà lloc el 31 de maig a Cocentaina i es projectarà per a la comunitat que hi ha participat i ha format part del procés, gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de Cocentaina.

“El ball del vetlatori” representa un retorn a les arrels i al poder cohesionador i subversiu de la cultura popular. És una obra complexa que s'expressa amb diferents peces de cine, teatre, música, literatura i dansa.

La presentació pública de l'obra transmèdia a Cocentaina tindrà lloc durant el 27, 28, 29, 30 i 31 de maig, amb la col·laboració inestimable de l'Ajuntament de Cocentaina. El dimarts 27, a l'antiga biblioteca del poble, hi haurà una xerrada debat sobre cultura popular i tradicional, enfocada a la tradició musical de la zona, amb experts del poble. El dimecres 28, Hèctor Arnau presentarà el monòleg Una fina pel·lícula d'arròs, sobre l'experiència de l'Arròs Movie i el rodatge a les terres del Comtat i de l'Alcoià.

El dijous 29, al mercat de Cocentaina, començarà un passacarrer informatiu, amb Hèctor Arnau com a pregoner. El divendres 30, es presentarà l'espectacle de dansa contemporània Vetlla, d'Olga Álvarez, una interpretació personal de la tradicional dansa del vetlatori, seguit de l'espectacle musicoteatral Plantar cara a la vida, una selecció pròpia de poemes de Vicent Andrés Estellés, musicats i interpretats per Marquet i Marc Egea.

El dissabte 31 de maig al Teular, tindrà lloc la preestrena del llarmetratge “El Ball del vetlatori, en primícia per a la comunitat que l'ha fet créixer i hi ha participat, com a actors, figurants o coproductors... El llargmetratge també serà presentat a València, acompanyat de més peces de l’obra transmèdia, la setmana següent.


...VolverL'Ajuntament de Cocentaina aposta per la recuperació dels llavadors recuperant el del Pla de la Font
Aquesta actuació de millora i preservació del patrimoni es suma a altres anteriors com la recuperació del llavador dels Algars.Cocentaina no tindrà servei de tren durant 6 setmanes per obres en les vies
L'Ajuntament no ha rebut cap avís ni comunicat oficial sobre aquestes actuacions i sobre l'aturada del serveiAviso legal