zapatillaroja.es
"Siempre es más valioso tener el respeto que la admiración ( Jean Jacques Rousseau )"


...Volver
L'Arxiconfraria del Santíssim Crist del Sacrament recupera el Crist Jacent de l’altar dels Dolors de l’església de Santa Maria.

S’aprofitarà el Crist Jacent fet per Agulló de Cocentaina per eixir en la processó del Sant Soterrament,

Estem en temps de Quaresma i les confraries contestanes van preparant-se per dur endavant la Setmana Santa Contestana. Tot i que la setmana passada era la confraria del Crist dels Llauradors la que ens citava a l’església de Santa Maria, aquest dissabte és el torn de l’Arxiconfraria del Santíssim Sacrament o també coneguda al nostre poble, com la confraria del Sant Sepulcre.

Presidida per Ana Gironés i Javier Sancho, l’Arxiconfraria continua amb les seues activitats internes i de preparació, de fet el passat mes, van imposar la medalla i repartir els utensilis que les 14 llagrimetes duran en la processó del Sant Soterrament del Divendres Sant, 14 xiquetes que reflecteixen els 14 passos del Via Crucis.

Doncs bé, aquest mateix dissabte 15 de març i en concloure la missa vespertina de les 7, tindrà lloc la presentació de la restauració i recuperació de l’escultura del Crist Jacent de l’altar del Dolor de l’Església de Santa Maria. Es tracta d’una figura de Jesús ja mort que completa l’estampa escultòrica de la Mare de Déu, Sant Joan i la Magdalena als peus de la Creu i, tot just baix, dintre d’una urna, es troba aquesta imatge. La figura, totalment deteriorada pel pas dels anys i pel tràfec de traure-la cada Divendres Sant per posar-la en el sepulcre que ix a la processó, va ser substituïda per un Crist elaborat per Agulló de Cocentaina i tot i ser una preciosa imatge, no arrodonia el conjunt de l’altar del Dolor. Així doncs l’Arxiconfraria va pensar en la possibilitat de restaurar-lo i que ocuparà el lloc que li correspon.

L’Arxiconfraria es va posar en contacte amb el restaurador, Juan Pérez, que ha elaborat un minuciós treball de recuperació del Crist i aquest mateix dissabte serà presentada la figura acompanyada d’una explicació del mateix restaurador de la feina realitzada. Aquesta figura ja es dipositarà en l’altar per a no moure’s i que complete el conjunt escultòric de l’altar del Dolor i s’aprofitarà el Crist Jacent fet per Agulló de Cocentaina per eixir en la processó del Sant Soterrament, evitant així el deteriorament d’ambdues figures, perquè aquestes ja no es mouran de les seues respectives urnes.

Radio Cocentaina


...VolverL'Ajuntament de Cocentaina aposta per la recuperació dels llavadors recuperant el del Pla de la Font
Aquesta actuació de millora i preservació del patrimoni es suma a altres anteriors com la recuperació del llavador dels Algars.Cocentaina no tindrà servei de tren durant 6 setmanes per obres en les vies
L'Ajuntament no ha rebut cap avís ni comunicat oficial sobre aquestes actuacions i sobre l'aturada del serveiAviso legal