zapatillaroja.es
"Siempre es más valioso tener el respeto que la admiración ( Jean Jacques Rousseau )"


...Volver
El Centre d'Estudis Contestans inicia un nou viatge a l'Índia per a continuar amb la investigació de l'art rupestre.

El projecte, de tres anys de durada, té com a objectiu investigar i catalogar les pintures rupestres de Bhimbetka, publicant després els resultats obtinguts. Per a això, tècnics del Centre d'Estudis i de l'Institut Valencià es desplaçaran a l'Índia, i alhora especialistes hindús tornaran la visita per conéixer també l'art rupestre valencià i, més en concret, el d'aquestes comarques.

En l’any 2005 diferents membres del Centre d’Estudis Contestans es van desplaçar fins a l'Índia amb l'objectiu de signar un conveni amb l'Indira Ghandi National Center for the Arts per investigar l'art rupestre de Bhimbetka, a l'estat de Madya Prades. Es tracta d'un dels llocs del món que presenta una major concentració de pintures rupestres, declarades Patrimoni Mundial per la UNESCO. El Centre d'Estudis Contestans, a més, té una dilatada i contrastada experiència en la investigació de l'art rupestre, i tenia interés d'ampliar la seua activitat en l'àmbit internacional a través d'un acord d'aquest tipus.

Aquests primers contactes amb la institució hindú, però, no van arribar a prosperar, a causa que en aquell moment va fallar el finançament sol·licitat al Ministeri de Cultura. Per aquest motiu, el projecte va quedar estancat, fins que finalment el 2007 es va sol·licitar la col·laboració econòmica i tècnica de l'Institut Valencià de Restauració i Conservació de Béns Culturals, dirigit per Carmen Pérez, que va acceptar la proposta després d'un nou viatge de representants de les dues entitats a Índia. Finalment, el passat mes de desembre, el secretari de l'Indira Gandhi National Center for the Arts, Kalyan Kumar, participava en un congrés a València sobre l'art rupestre i acordava que la signatura del conveni entre les tres institucions participants tindrà lloc el dia 20 d'aquest mes a Nova Delhi.

El projecte, de tres anys de durada, té com a objectiu investigar i catalogar les pintures rupestres de Bhimbetka, publicant després els resultats obtinguts. Per a això, tècnics del Centre d'Estudis i de l'Institut Valencià es desplaçaran a l'Índia, i alhora especialistes hindús tornaran la visita per conéixer també l'art rupestre valencià i, més en concret, el d'aquestes comarques.

Cal dir que aquest divendres 14 de març eixirà cap a l’Índia un equip d’investigació d’Art Rupestre Prehistòric cap a la Vall de Catotilla, una vall molt boscosa i plena de coves, probablement allí es troba la concentració més important de tot el món. En eixe equip hi ha quatre membres del Centre d’Estudis Contestans.

Pere Ferrer, president del Centre d’Estudis Contestans, ens comenta que els dies que estaran en aquestes muntanyes de l’Índia Central es dedicaran a buscar noves coves i abrics en art rupestre en barrancs i penya-segats, també realitzaran plànols de les noves coves i de les ja existents i analitzaran els pigments en què estan realitzades, com també les superposicions, la coloració i els estils.

Pere Ferrer ens comenta que tot això es fa amb vista a desenvolupar un gran volum, una gran publicació en la qual s’analitze tot l’Art Rupestre de la zona, com també la forma de vida de la gent abans i ara. Perquè aquestes persones avui en dia encara van a pintar als abrics i a realitzar-hi ofrenes. També ens assenyala que volen analitzar si açò és una cosa que ve de molt enrere, com una tradició que s’ha mantingut d’èpoques més primitives.

El president del Centre d’Estudis Contestans ens diu que estan molt il·lusionats en aquest projecte i encara que econòmicament van molt justos van a intentar continuar-ho perquè la gent valore l’Art Rupestre d’aquesta zona del món.

Radio Cocentaina


...VolverL'Ajuntament de Cocentaina aposta per la recuperació dels llavadors recuperant el del Pla de la Font
Aquesta actuació de millora i preservació del patrimoni es suma a altres anteriors com la recuperació del llavador dels Algars.Cocentaina no tindrà servei de tren durant 6 setmanes per obres en les vies
L'Ajuntament no ha rebut cap avís ni comunicat oficial sobre aquestes actuacions i sobre l'aturada del serveiAviso legal