zapatillaroja.es
"Siempre es más valioso tener el respeto que la admiración ( Jean Jacques Rousseau )"


...Volver
Treballs de conservació i manteniment al Palau Comtal

Al nostre Palau Comtal s'estan realitzant uns treballs de conservació i manteniment, no de restauració. Fins ara s'ha actuat a les vidrieres de les balconeres de la Sala d'Ambaixadors, molt deteriorades pel pas del temps, entre altres factors.

Al nostre Palau Comtal s'estan realitzant uns treballs de conservació i manteniment, no de restauració. Fins ara s'ha actuat a les vidrieres de les balconeres de la Sala d'Ambaixadors, molt deteriorades pel pas del temps, entre altres factors. S'han reparat les vidrieres i els ploms trencats, netejant-les, consolidant-les, i, al mateix temps que es protegeixen amb dos cristalls en cada cara. Amb aquesta actuació, s'han aconseguit millorar les condiciones ambientals de l'interior de la Sala on es conserven les obres d'art del Palau. També s'han corregit els problemes de tancaments. Queda pendent la neteja i manteniment de la fusta.

Una altra de les actuacions que s’han dut a terme és a les escales que comuniquen el pati amb la primera planta, on s'han substituït algunes peces de sellar i s'ha col·locat uns passamans de ferro per a facilitar l'accés.

Per últim, la intervenció a la porta principal del Palau s’iniciarà aquesta setmana. L'actuació consistirà fonamentalment a millorar la seua funcionalitat amb la incorporació de nous rodaments els quals no seran apreciats i no afectaran la fusta original. Es procedirà a una actuació de conservació. Els ornaments de ferro es netejaran i es protegiran, com també es reproduiran els que hi falten. La fusta serà netejada amb productes no agressius i tractada amb resines. Durant quasi un mes, la porta original serà substituïda per una altra de forma provisional, mentrestant s'actua amb ella.

Totes aquestes intervencions han sigut autoritzades per la Conselleria de Cultura a partir dels informes i propostes dels tècnics municipals, els quals han fet les consultes necessàries a professionals en diverses matèries.

Radio Cocentaina


...VolverL'Ajuntament de Cocentaina aposta per la recuperació dels llavadors recuperant el del Pla de la Font
Aquesta actuació de millora i preservació del patrimoni es suma a altres anteriors com la recuperació del llavador dels Algars.Cocentaina no tindrà servei de tren durant 6 setmanes per obres en les vies
L'Ajuntament no ha rebut cap avís ni comunicat oficial sobre aquestes actuacions i sobre l'aturada del serveiAviso legal