zapatillaroja.es
"Siempre es más valioso tener el respeto que la admiración ( Jean Jacques Rousseau )"


...Volver
Cocentaina es prepara per retre homenatge a la seua patrona la Mare de Déu amb l’encesa de les 27 fogueres

La localitat de Cocentaina es prepara per celebrar una de les festes més importants de l’any com és el dia de la Mare de Déu del Miracle, patrona de tots els contestans i les contestanes.

La programació d’actes començarà la nit del 18 d’abril amb l’encesa de les 27 fogueres al pla del Palau Comtal. Aquest ritual simbolitza les 27 llàgrimes que va plorar la Mare de Déu en l’any 1520, quan una epidèmia de pesta colpejava les nostres comarques. L’encesa de les fogueres és un acte que, com apuntava la regidora de Tradicions Rosa Sellés, ha agafat molta importància els últims anys i cada vegada compta amb més participants, ja que a banda de les fogueres hi ha un espectacle pirotècnic i música popular.

Al sendemà, el dia 19 d’abril, el poble de Cocentaina celebra el dia de la seua patrona. A la matinada es disparen les ‘salves’, i al voltant de les 10 hores del matí s’inicia l’ofrena floral. La Mare de Déu ix del seu monestir, el convent de les Clarisses, i es dirigeix cap a l’església de Santa Maria acompanyada pels devots contestans i contestanes qui, abillats amb els vestits tradicionals, li porten flors i súpliques d’estima.

En arribar a les portes de l’església, tot abans de la Missa Major, Laura Cardona serà l’encarregada de representar els milers de veus dels contestans i dirigir la Súplica a la Mare de Déu. Acabada la Missa al pla del Palau Comtal es dispararà la tradicional mascletada.

A les 19 hores de la vesprada començarà la processó solemne. En aquests cas els poms de flors del matí es transformaran en ciris i promeses dels devots de la Mare de Déu.

Els actes seguiran durant dissabte 20 d’abril i diumenge dia 21. El dissabte es celebrarà la fireta dels xiquets, organitzada pels Júniors, i el diumenge serà el moment per retornar la Mare de Déu al convent de les Clarisses, on descansarà un any més, abans de la tradicional dansada i la besada a la patrona. A banda i pel matí, al pati del Palau Comtal es lliuraran els premis de dibuix i poesia.

La regidora de Tradicions de l’Ajuntament de Cocentaina Rosa Sellés ha reiterat de nou el recolzament del Govern contestà a la Pia Unión, l’entitat encarregada d’organitzar els actes d’homenatge a la patrona. “La Mare de Déu és un dels festejos més importants que viu el poble de Cocentaina al llarg de l’any, juntament amb la Fira i les festes del patró Sant Hipòlit, i com a Ajuntament ens assegurem que tota la infraestructura estiga a punt per rebre a la patrona amb els braços oberts”, apunta Rosa Sellés. A més, la regidora ha manifestat que és intenció seua i del seu Govern “que aquestes tradicions no es perden mai, sinó que involucren cada vegada més a les generacions més joves per assegurar-nos la seua pervivència”.


...VolverL'Ajuntament de Cocentaina aposta per la recuperació dels llavadors recuperant el del Pla de la Font
Aquesta actuació de millora i preservació del patrimoni es suma a altres anteriors com la recuperació del llavador dels Algars.Cocentaina no tindrà servei de tren durant 6 setmanes per obres en les vies
L'Ajuntament no ha rebut cap avís ni comunicat oficial sobre aquestes actuacions i sobre l'aturada del serveiAviso legal